Start-to-hike-workshops

Ga je volgende zomer voor het eerst op meerdaagse trektocht of ben je op zoek naar extra tips rond wandelbestemmingen of materiaal? Sinds enkele jaren organiseren we met Hiking Advisor start-to-hike-workshops waar we jullie op weg helpen met tips en tricks. Er zijn twee verschillende workshops:

Waar en hoe

Waar kun je in Europa allemaal naartoe om trekkings te doen? Welke criteria zijn belangrijk bij je keuze? Hoe begin je te plannen? Waar vind je kaarten? Wat met bevoorrading en water? Op deze en andere praktische vragen krijg je een duidelijk antwoord. Zo kan je meteen aan de slag en mondt je idee uit in een concreet plan.

Materiaal

Welk materiaal heb je echt nodig op trekking? Hoe maak je keuzes in het ruime en soms dure aanbod van buitensportzaken? We lijsten samen op wat jullie moeten meenemen op een meerdaagse trektocht, zowel op een huttentocht als op een heuse kampeertocht. Daarna geven we feedback en tips om zo gericht mogelijk aan te kopen en je rugzakgewicht draaglijk te houden.


Dit voorjaar organiseren we de workshops in samenwerking met Grote Routepaden. Er zijn twee sessies:

  • Op woensdag 8 en 22 april in het Huis van de Sport in Gent
  • Op donderdag 16 en 30 april in het Huis van de Sport in Berchem

Deelnameprijs is 15 euro per workshop. Daarnaast is lid zijn van Grote Routepaden een vereiste, maar daarbij krijg je ook meteen een abonnement op “Op Weg”, één van de beste Nederlandstalige tijdschriften over meerdaags wandelen en fietsen. En je kan ook nog andere workshops volgen, een overzicht vind je op deze pagina.

Inschrijven voor de workshops kan via dit formulier. Ben je nog geen lid van Grote Routepaden, maak je dan eerst lid online of op de stand van GR op de Fiets- en Wandelbeurs. Daarna kan je je inschrijven voor de workshops.


Wie zijn de lesgevers?

  • Steve Behaeghel (workshop materiaal) trok voor meerdere maanden door Nepal en Patagonië en verkende ook de VS, Colombia en Pakistan te voet. Hij is een vat van ervaring voor verre reisbestemmingen. Adembenemende foto’s vind je op www.patagoniandreams.com.
  • Debbie Sanders (workshop waar en hoe) dwaalt in alle hoeken van Europa rond. Daarnaast volgt ze een opleiding tot professioneel bergwandelgids en begeleidt ze al jarenlang bivaktochten voor groepen. Foto’s en verslagen op www.debbiesanders.be.
  • Willem Vandoorne (workshops in Gent) heeft het wandelvirus al een tijdje stevig te pakken. Hij schrikt er ook niet voor terug om maandenlang door de wildernis te hiken waarvan grote delen op zijn eentje. Zo stak hij al de Pyreneeën over, trok hij van zuid naar noord door Scandinavië en doorkruiste hij Zuid-Groenland. Verslagen maar ook informatie rond materiaal vind je op zijn blog.

WORKSHOPFLYER_LR

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s