Op retraite in chalet Hermeton

Sommigen denken dat wij er zowat elk weekend met rugzak en tent op uit trekken, maar niets is minder waar. Tijdens ons ‘groot’ verlof gaan we inderdaad het liefst gepakt en gezakt op stap in de bergen, ergens in Europa. Maar voor een weekendje uit, gaat het regelmatig richting onze chalet over de taalgrens. Jawel, met dak, kachel, keuken en alle voorzieningen. Zo zijn we nu eenmaal. Alles of niets. Luxe of soberheid. Een mooie afwisseling vind ik.

Het is intussen 3 jaar geleden dat we op verkenning gingen in de Ardennen voor een vakantiehuisje. Het staat daar vol met legale en minder legale bouwwerkjes. Soms erg idyllisch en afgelegen, maar moeilijk bereikbaar of gevoelig voor inbraken. Andere staan als kloontjes samen in een domein en hebben ruime inkijk van de buren. Uiteindelijk werd het de gulden middenweg: in een domein maar met een eigen stijl, een grote tuin en heel wat privacy.

Panorama 1

En we streken niet neer in de Ardennen, maar de Condroz. Wat minder hoog en ruw maar wel een heel verrassende streek. In alle windrichtingen kunnen we erop uittrekken. Onze chalet ligt vlakbij het avontuurlijke pad langs de benedenloop van de Hermeton die in het gelijknamige dorpje uitmondt in de Maas. De Lesse en de Viroin liggen op ongeveer 20 min rijden. Ook de Semois is bereikbaar. We blijven nieuwe hoekjes en kantjes ontdekken, die zeker nog eens aan elkaar geritst zullen worden voor een gevarieerde bivaktocht.

Maar uiteraard is het niet alleen wandelen dat we daar doen, er moet ook gewerkt worden. We hebben al heel wat uurtjes gespendeerd aan het inoliën van de chalet , het gras maaien, de hagen snoeien, onkruid uit onze moestuin en oprijlaan plukken…

P1070036

Af en toe verhuren we onze chalet ook aan andere natuurliefhebbers, met kinderen en/of viervoeters. Alle info op https://chalethermeton.wordpress.com/. Op de wandelpagina worden heel wat mooie tochten beschreven en op een kaart aangeduid. Handig voor iedereen die dagtrips zoekt in de ruime omgeving van Dinant!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s