De volgende stap

 

Vandaag heb ik mijn elektronisch dossier ingediend bij het Franse Ministère de la Ville, de la Jeunesse et des Sports om een erkenning te krijgen als ‘accompagnateur en montagne’. Het behalen van mijn IML-diploma in Wallonië in juni 2016 laat toe om me overal in Europa te vestigen, behalve in Frankrijk. Aangezien ik vrij veel actief ben bij onze zuiderburen, is een erkenning aangewezen.

Hoog tijd dus om dat dossier in te dienen met motivatiebrief, palmares, medisch attest, uittreksel van het Belgische strafregister, beschrijving van de opleiding en nog enkele andere formaliteiten. Laat ons hopen dat het in orde komt…

Maar ja, een diploma halen is één ding, er nog iets mee doen is een ander. Ik ben reeds 10 jaar als vrijwilliger actief, zowel voor het begeleiden van wandeltochten als het organiseren van opleidingen en andere activiteiten en sinds enkele jaren, samen met een sterk team, het ma

nagen van een groeiende bergwandelclub. Niet evident om al die activiteiten te combineren met een voltijdse job, maar erg boeiend allemaal en leuk om je passie te delen met andere wandelaars en vrijwilligers.

Deze zomer stond ik voor een dilemma: professioneel een stap vooruit zetten of iets meer doen met mijn ‘hobby’. Met de leuze ‘ik heb nog tijd genoeg om carrière te maken’, koos ik ervoor om zelfstandige in bijberoep te worden (BE0682.945.524) en vanaf januari om vier vijfden te gaan werken. Naast mijn vrijwilligerswerk (waar ik me nog steeds ten volle engageer) werk ik sinds oktober samen met Mounteqshop. Dit is een dynamische buitensportzaak gerund door een gepassioneerde bergsporter, Jens Behaeghe, waar kwalitatief materiaal en degelijk advies centraal staan.

Ik ondersteun de winkel waar nodig en geef er workshops, de eerstvolgende is lawinekunde op 10 december 2017. De inschrijvingen staan sinds kort open. Op 6 januari geef ik er ook twee (gratis) workshops over tochtplanning & materiaal, gericht op winterse tochten, en dit in de winkel in Waregem zelf.  Meld je aan voor de nieuwsbrief als je op de hoogte wilt blijven.

Verder zien we wel wat de toekomst brengt…

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s