Een voorjaar vol winterstages & workshops

Het belooft een druk voorjaar te worden. Afgelopen weekend was ik met een groep van enthousiaste hikers in de Vogezen op stap waarvan het merendeel nog nooit in de sneeuw had gebivakkeerd. De route heb ik wel wat mogen bijsturen o.a. bij de Ballon d’Alsace waar twee corniches de weg versperden, en waarop we een schitterende maar koude bivaknacht hebben gespendeerd.  Foto’s zijn in dit album te vinden.

De komende weken trek ik er 2 keer op uit in het Verwall- en Silvretta-gebergte in Oostenrijk (waarvan 1 stage) en 1 keer in Néouvielle waar ik samen met Brenda de Fré mijn eerste winterkampeersstage in het hooggeberte ga begeleiden.

Na de winterstages is er weinig adempauze, dan wordt het een druk voorjaar van workshops:

 • Het lenteontmoetingsweekend van Hiking Advisor vzw op 7-8 april is de jaarlijkse hoogmis voor beginnende en ervaren hikers om tips op te doen en gezellig bij te praten met andere gepassioneerde meerdaagse wandelaars. Je kan er proeven van packraften, maar ook leren omgaan met kaart en kompas, een rugzak pakken, dierensporen herkennen etc. Zelf geef ik een workshop over bivakkeren in de bergen. Er zijn diverse tenten ter beschikking van de organisatie om eens uit te testen. Ons LOW is een heel laagdrempelige activiteit waar vaak heel wat nieuwe gezichten verschijnen. Niet twijfelen dus maar inschrijven!
 • Daarnaast geeft ik bij Mounteqshop diverse workshops over tochtplanning, materiaal, drogen van voeding en fysieke voorbereiding. Ook diverse kaart & kompas-sessie worden in de mooie Vlaamse Ardennen georganiseerd. Ook hier is tijdig aanmelden belangrijk.

Hopelijk tot dan!

2 comments

 1. Dag Debbie, geweldig om je activiteiten allemaal te lezen!

  Heb jij nu uiteindelijk je IML-onderscheiding behaald? Bij mij is dat vanwege zeer misleidende informatie niet gelukt, ondanks alle beloftes daartoe.

  Nu heb ik alleen de Zwitserse erkenning en ben ik druk met het verkrijgen van de Carte Pro van Frankrijk. Ik wil nl. deze vroege zomer daar ook lopen, in het Mont Blancgebied. Sneeuwschoenlopen lukt helaas deze winter niet vanwege een heftige knieblessure, maar die haal ik wel weer in!

  Met vriendelijke groet en succes met al je mooie belevenissen! Frederike [1482397956702_PastedImage] accompagnatrice en montagne http://www.bergwandelen-bloemers.nl info@bergwandelen-bloemers.nl +31626370847 [1482398190302_PastedImage]

  ________________________________

  • Hey Frederike, dat is jammer maar uiteindelijk heb je wel je opleiding succesvol voltooid, hé. Ook ik wacht nog steeds op Franse erkenning, dat blijkbaar lang op zich kan laten wachten. Ik heb je site al gespot! Veel succes ermee!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s