Extra winterworkshops

Zin om er volgende winter op uit te trekken in de sneeuw? Ik organiseer enkele extra workshops komende maand.

Vrijdag 28 december – Workshop ‘Mijn eerste winterbivaktocht’

In deze workshop gericht op beginnende winterhikers krijg je praktische tips over enkele interessante bestemmingen (Ardennen, Vogezen, Vercors) en wat je er kan verwachten qua terrein & klimaat. We overlopen welke routes in de winter haalbaar zijn, hoe je je wandeluren kan inschatten en lawinegevaar vermijdt. Daarnaast overlopen we ook welk materiaal je nodig hebt, wat je van je zomergerief kan upgraden en wat je best huurt.

Info & inschrijven op deze pagina.

Zondag 6 januari: extra workshop sneeuw- en lawinekunde

Eenmaal je de boomgrens nadert of daarboven gaat, moet je altijd rekening houden met lawinegevaar. Op een helling van 30° (en in lentecondities vanaf 25°) kan een sneeuwdek gaan schuiven. Ook als je route nagenoeg vlak verloopt (zoals in Scandinavië of hoogplateaus als de Vercors en de Jura) moet je rekening houden met steile hellingen rondom je parcours. Volg zeker een lawinecursus bij een bergsport- of skifederatie die bestaat uit zowel theorie als het oefenen met lawinebieps, sonde & schop. Vanwege de grote interesse lassen we een 3de cursus in op 6 januari.

Inschrijven via de site van Mounteqshop.

Advies op maat

Wil je graag persoonlijk advies bij het uitstippelen van jouw dagwandelingen of meerdaagse tochten komende winter, dat kan via Your Trail. Ook een workshop op maat van je groep vrienden of familie behoort tot de mogelijkheden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s