Voorjaarsworkshops & HRP

Er staat een druk winterseizoen voor de deur. Diverse sneeuwschoentochten in de Franse Alpen staan op het programma, waarbij ik als gids actief ben, en ik leer dit jaar ook toerskiën. Dat zal alvast een nieuwe wereld zijn die open gaat: op ski’s naar boven stappen en vooral over ongeprepareerd terrein naar beneden glijden. Of het vlotter zal gaan dan de sneeuwschoenen valt nog af te wachten… 😉

Vanaf 11 maart ben ik terug op post voor een boeiend vervolg van 2019:

Ik geef diverse workshops: drogen van voeding, kaart & kompas, bivakkeren in de bergen en materiaal voor huttentochten. Alle data & info vind je in deze kalender. Vanaf vandaag kan je voor deze workshops inschrijven!

Komende zomer begeleid ik ook de Best of the Haute Route Pyrénéenne, of tenminste mijn eigen gepimpte bivakversie van deze uitdagende tocht die met de Frans-Spaanse grens flirt. Het is een meerjarenproject waarvan in 2019 het eerste deel te wachten staat. Iedereen met wat bergwandelervaring, weinig of geen hoogtevrees en een goede fysieke conditie zijn welkom. Ik maak er zeker geen race van en help je om je rugzakgewicht beperkt te houden om zoveel mogelijk van dit fantastische hooggebergte te genieten. Alle info (inclusief een uitgebreide reisfiche) en inschrijvingsformulier kan je op de website van Mounteqshop vinden. Op 29 maart vind een info-avond plaats in Waregem. Past deze datum of locatie niet, dan ben je welkom op 3 april bij mij in Gent (max. 10 personen).

En uiteraard kan je bij mij altijd terecht voor persoonlijk advies voor het voorbereiden van je eigen tocht of het kiezen van materiaal. Stuur me een mailtje voor een vrijblijvende offerte. Het voorbije jaar hielp ik diverse mensen op weg o.a. met een tentkeuze in functie van een oversteek van de Pyreneeën, het uitstippelen van een huttentocht in de Vogezen eindigend op een parapentevlucht (Frankrijk) en een huttentocht in Val d’Aosta (Italië), het adviseren over interessante gebieden voor een kampeertrekking in IJsland en het voorbereiden van diverse dagtrips in het Lake District.

Later wordt ook het programma van komend najaar bekend gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s