Winterworkshops: start to snowshoe & sneeuw- en lawinekunde

Wie eenmaal de hikingmicrobe te pakken heeft, vindt het al snel moeilijk om de bergschoenen na de zomer op stal te zetten. En waarom zou je? Ook in de winter kan je op stap gaan, in de sneeuw. Maar hoe doe je dat op een veilige manier? En ga je dan geen kou lijden? Net als vorig jaar geef ik terug diverse workshops om je te helpen de juiste keuzes te maken.

Start to snowshoe (woensdagavond 27 en 4 december in Gent)

Wil jij er deze winter met sneeuwschoenen op uittrekken, voor een dagtrip of meerdaagse? Ik organiseer twee avondworkshops op mijn gezellige zolder waar ik je praktische tips geef over hoe je een goeie bestemming kiest, een zo veilig mogelijke route kan kiezen en hoe je je warm houdt onderweg. Meer info: planning (27 november) & materiaal (4 december).

Cursus sneeuw- en lawinekunde voor bergwandelaars en skiërs (diverse data & locaties)

Elke winter komen er nieuwsberichten van skiërs maar ook sneeuwschoenwandelaars die in een lawine terechtkomen en het soms niet overleven. Evident is het niet om een lawine te voorspellen, maar er zijn wel wat tools ter beschikking om tijdens je voorbereiding maar ook ter plekke het risico zoveel mogelijk te beperken. Er bestaat ook materiaal om zelf een slachtoffer snel terug te vinden en op te graven want de hulpdiensten komen bijna altijd te laat. Elke wintersporter die buiten de pistes gaat, zou een cursus sneeuw- en lawinekunde moeten volgen. Bij de Klim- en Bergsportfederatie kan dat op diverse locaties en bij gediplomeerde wintergidsen. In 1 dag krijg je een basis mee over hoe een lawine ontstaat, hoe je je routekeuze zo goed mogelijk kan maken en leer je ook werken met veiligheidsuitrusting om slachtoffers terug te vinden. Zelf geef ik deze winter sessies in Blankenberge, Waregem en Gent. Meer info en inschrijven bij Mounteqshop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s