Boek

9789401485388Samen met Geert Van Speybroek schreef ik het boek ‘Hoe word ik bergwandelaar’ dat in februari 2013 verscheen. Intussen zijn we aan de vierde druk toe, met een vernieuwde kaft en upgedate inhoud.

Het staat boordevol tips voor beginnende en meer gevorderde stappers over de keuze van wandelgebieden en -routes, tochtplanning, oriëntatie, materiaal, alpiene gevaren, ecologie, en veel meer. Op de website van Lannoo kan je het boek inkijken, o.a. de inhoudsopgave en enkele hoofdstukken.

De Klim- en Bergsportvereniging nam bij Geert en mezelf een interview af over de totstandkoming van het boek.

Het boek is te verkrijgen in elke boekhandel aan €22,99.

2 reacties

  1. Hoi Debbie. Leuk boek! Een opmerking: een kompas wijst niet naar het ware maar naar het magnetische noorden. In onze streken is het verschil (variatie) op dit moment klein maar in andere gebieden kan het oplopen tot tientallen graden.

    Groetjes,

    Bert

    • Bert, je hebt inderdaad groot gelijk. Ik heb de bewuste passage nog eens gelezen en we zijn hier inderdaad iets te kort door de bocht gegaan. Op p.152 hebben we wel declinatie uitgelegd en deze ‘fout’ dus rechtgezet. Maar eigenlijk had deze opmerking op hetzelfde blad moeten staan. Iets om recht te zetten bij de 2de druk. Bedankt voor de opmerking!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s