Materiaal

Omdat er zoveel over materiaal te vertellen is maar ook over heel wat andere aspecten, heb ik samen met Steve Behaeghel de website Hiking Advisor op poten gezet. Op de pagina ‘techniek’ vind je o.a. tips over het plannen van een tocht, (zelf drogen van) voeding, … Ook informatie rond ‘wandelgebieden’ verzamelen we op deze site. Er komen steeds maar nieuwe artikels bij, inschrijven voor de nieuwsbrief is dus een aanrader maar je kan ons ook volgen via de facebookgroep.

Voorbeeldpaklijsten voor huttentochten en kampeertrekkings vind je op de website van Hiking Advisor. Mijn persoonlijke paklijst voor onze tochten kan je hier nakijken:

Zoals je kan zien, zijn deze paklijsten nog voor verbetering vatbaar. Zo proberen we het gewicht stelselmatig te reduceren zonder aan functionaliteit en comfort in te boeten. Om budgettaire redenen spreiden we nieuwe aankopen over verschillende jaren. Lees er meer over in het artikel ‘Debbie goes lightweight’.

In de zomer van 2011 zijn we zo al overgeschakeld van een tent naar een zeil. Lees in dit artikel meer over onze ervaringen met de trailstar. In 2014 ging ik voor het eerst op trailrunners de bergen in. De conclusies van die test, vind je in dit blogbericht.

Als je je eigen paklijst eens onder de loep wilt nemen dan is dit artikel met 5 tips om je rugzak lichter te maken wel interessant. Nog vragen? Stel ze dan op het forum van Hiking Advisor of vul het contactformulier op deze website in.

Aan het kokerellen voor de trailstar net buiten de grenzen van het Parc National de la Vanoise.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s