Secourisme pratique

Gedurende de ochtend verhuizen we in groepjes van drie van de ene post naar de andere. Reanimatie en AED worden geoefend; de stabiele zijligging (Position Laterale de Sécurité) en evacuatie komen aan bod; enkele cases vb. hoogteziekte, epilepsie worden mondeling besproken; we verzorgen wonden en de laatste post is een simulatie. Iedereen komt eens als ‘secourist’, ‘getuige’ en ‘opgeroepen hulpverlener’ aan de beurt. De laatste vertelt wat de getuige hem heeft doorgegeven van informatie.

In de namiddag gaan we verder met simulaties maar dan in groepjes van 5. Er zijn telkens twee slachtoffers, twee secouristen en een hulpverlener. Van zo’n oefeningen leer je altijd veel bij. Een goede balans opmaken van de situatie en dan stap voor stap tewerk gaan, zijn de twee belangrijkste aandachtspunten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s