Secourisme théorie

Marc Nootens heet ons welkom op de EHBO-cursus. Een medisch comité van ervaren dokters en verplegers zetten de leerlijnen uit bij de CAB. Vijf ervan presenteren vandaag diverse thema’s: état de choc, la chaîne des secours, diarrhee du voyageur, pathologies cardiaques, diabetes, warmte en koude, epilepsie, traumatologie, medische voorbereiding, EHBO-kit verzorging van wonden (soins des plaies), hoogteziekte (mal aigu des montagnes) en reanimatie en AED (automatische externe defibrillator). Bijzonder boeiend en toegepast op de praktijk van de bergsport. Af en toe heb ik wat last om te volgen omdat ik de Franstalige terminologie niet beheers. Bij het voorbereiden van het examen zal ik er mijn woordenboek moeten bijhalen. In de loop van de dag stapelt de informatie zich alsmaar op en met een vol hoofd keren we dan ook huiswaarts.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s