Inleiding

Het is wachten tot 5 februari voor de start van de opleiding. Mark Rossignol doet zijn inleiding over de planning en geeft ons meteen wat opdrachten mee:

  • Voorbereiden van 2 dagwandelingen in de Ardennen (inclusief omschrijving en kaartje)
  • Maken van 20 fiches (10 voor de Ardennen, 10 voor de Alpen) met kenmerken van veel voorkomende dieren of planten. Bij 4 van de thema’s (2 zelf gekozen, 2 ‘spontane’ vragen) zullen we mondeling tijdens de 2 stages toelichting moeten geven.

We hebben ook een lijstje met een 58tal dieren en planten uit onze regio en 51tal uit de bergen die we moeten kunnen herkennen en waarbij we bij drie vierden een anekdote kunnen vertellen.

Mijn voorgevoel dat ik aan dit luik het meeste werk ga hebben, wordt bevestigd. Van een Accompagnateur wordt verwacht dat je dat ‘beetje meer’ kunt geven aan de deelnemers door je kennis van fauna en flora, geologie, patrimonium, gastronomie…

Het sportieve luik heeft de boventoon in mijn tochten en ik heb enkel fragmentarische kennis van de omgeving, die ik vooral opzoek als ik achteraf een reisverslag schrijf, of als ik de gefotografeerde bloemen tracht te herkennen.

Daarna is het de beurt van Roland Troosters om het opleidingsstramien van ADEPS uit te leggen. Hij beschikt over heel wat ervaring waardoor het geen saaie presentatie wordt maar toch wat inzichten geeft. Achteraf helpt hij me per email ook verder met mijn vragen over assimilatie tussen BLOSO en ADEPS.

Het is vergeefs wachten op de docent voor fysiologie zodat ik veel vroeger dan verwacht terug huiswaarts mag rijden. Uiteindelijk ben ik evenlang onderweg geweest als opleiding heb gehad, maar ja, zo heb ik dan toch nog tijd voor het huishouden…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s