Ingangsproeven

Met vertrouwen reis ik af naar de ingangsproeven in Falmagne tussen Lesse en Maas. Om de 3 minuten gaan we van start voor een lustocht van 19,6km en 400m positieve hoogtemeters, te doen binnen een tijd van 4u45. Ieder heeft een rugzak van om en bij de 10kg bij (8kg voor de vrouwen/ 10kg voor de mannen, water en voeding niet meegerekend). Ik ga als 8ste van de 11 van start.

De benen voelen goed en ik schiet meteen uit te startblokken. Ik stap stevig door en in de afdalingen versnel ik met kleine looppassen om de knieën niet te veel te belasten. Het parcours is gemakkelijk te volgen, het eerste stuk via de witrode GR-tekens en het laatste stuk via de topografische kaart. Deels verhard, deels onverhard. Onderweg passeer ik Nicolas die meteen kiest om aan te sluiten. Ik blijf dus gemotiveerd om het tempo hoog te houden. Op de laatste klim laat ik hem achter en uiteindelijk kom ik als eerste van de deelnemers aan. De benen laten zich al voelen maar ik ben tevreden (2u45).

Daarna neem ik het iets rustiger bij de oriëntatieproef van 7,2 kilometer en 200 positieve hoogtemeters, die biedt overwegend geen problemen als was het op enkele punten wel uitkijken. Uiteindelijk raakt iedereen door de ingangsproeven en voelen mijn benen nog enkele dagen stijf aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s