Terug uit Colorado

Voor het eerst in 18 jaar trok ik voor een meerdaagse tocht buiten Europa. De Verenigde Staten staan al heel lang op mijn verlanglijstje en ook na dit eerste bezoek, heb ik al concrete ideeën voor een volgende trip. Net als in onze Europese gebergtes is het in juli hoogzomer, de bloemen staan volop in bloei, alles is groen, her en der zijn nog wat sneeuwvelden te vinden in de bergen. In veel berggebieden piekt dan echter ook de muggenpopulatie. Gezien we geen grote fans van deze vliegeniers zijn, was Colorado de meest evidente bestemming. Daar valt het allemaal vrij goed mee.

Na een opwarmertje van 2 dagen in Rocky Mountain National Park, trokken we in 9 dagen van Milner Pass naar Berthoud Pass via trails maar ook regelmatig ongebaand terrein. Diverse bergkammen, pieken en pittige cols passeerden de revue, maar we trokken ook af en toe door beboste dalen en kleurrijke bloemenvelden. We lieten ons inspireren door Andrew Skurka’s Pfiffner Traverse. Deze internationale bekendheid bij ‘backpackers’ (want zo heten trekkers in Amerika) is natuurlijk een categorie apart. Gelukkig bleek zijn route ook voor ons toch nog haalbaar, al was het wel een fysiek zware trip. De hoogte (we liepen vaak tussen 3.000 en 4.000 meter) zat er wellicht ook voor iets tussen.

Na deze trip reisden we door naar het mondaine Aspen, het Chamonix van Noord-Amerika. Daar had ik een halve lustocht van 7 dagen gepland doorheen de Maroon Bells-Snowmass Wilderness. Opnieuw prachtige landschappen met heel kleurrijk gesteente. De Four Pass Loop is daar een erg populaire lustocht van 3 à 4 dagen, maar van zodra je van dat parcours afwijkt, is het een pak rustiger en nog altijd fenomenaal mooi. 

We hebben geen beer gezien (alleen gehoord, we hadden wel een verplichte bear canister bij), wel bighorn sheep, moose, elk en heel wat marmotten. Foto’s zijn verdeeld over 3 albums en hier te vinden: https://www.flickr.com/photos/debbekes/albums.

Uiteraard volgt er nog een uitgebreid verslag van deze tochten op mijn blog, met veel praktische informatie. Er zijn namelijk veel mogelijkheden voor kortere meerdaagse trips of zelfs dagwandelingen. Trails worden goed onderhouden en er zijn vaak bivakplaatsen waar je gebruik kan van maken (soms ook te reserveren vb. in Rocky Mountain National Park). Een aanrader!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s